Kulturkirken JAKOB

Kulturkirken Jakob ligger i Hausmannsgt. 14 i Oslo, i krysset ved Torggt. og Hausmannsgt, rett ved Akerselva., Kirkens inngang vender ut mot Hausmannsgt., Parkering utenfor Kulturkirken Jakob, Området rundt Kulturkirken Jakob er et Park- og Friluftsområde og i henhold til Park og Idrettsetatens regulering for slike områder er all kjøring og parkering forbudt, både rundt og bak kirken. Overtredelse medfører gebyr og/eller borttauing. (Se skilting ved alle innkjøringene til området). Ved spørsmål, kontakt Oslo Kommune, Park & Idrett på 22 300 810., Vi anbefaler vårt publikum å finne parkeringsplasser på oppmerkede plasser i nærområdet, eller benyttelse av kollektive transportmidler til kirken., Kollektive Transportmidler, Stoppestedet "Jakob Kirke" ligger rett utenfor kirken i Hausmannsgata. Her stopper buss nr 34 og 54., Stoppestedet "Hausmannsgate" ligger i Storgata, og her stopper trikk nr. 11, 12 og 13, samt bussene 30, 31, 31E og 32., Oslo

Kulturkirken JAKOB – en kulturscene uten sidestykke

Kulturkirken Jakob ble åpnet som en ny kulturscene i Oslo i februar 2000. Tilbakemeldingene vi har fått siden åpningsfasen våren 2000 har vært formidable. Musikere, skuespillere og publikum gir unisont uttrykk for at rommet har usedvanlig god akustikk og atmosfære. Lydanlegget berømmes som et av de beste i landet, flygelet likeså.

I 1985 ble kirken nedlagt som menighetskirke. Sterke krefter ønsket kirken revet. Kirkelig Kulturverksted startet i 1986 sitt arbeid for å etablere en scene for musikk, dramatikk og billedkunst i Jakob kirke. I dag framstår kirken som en scene uten sidestykke i Oslo og som den eneste rene kulturkirken i Norge. Her er teaterforestillinger, kunstutstillinger, konserter og spesielle arrangementer.

Kirkerommet er fleksibelt, med mobile amfier, lys- og lydfasiliteter og gode backstage-forhold for artister og skuespillere.

I kirkens underetasje er Jakobs Brønn innredet som utstillingslokale. Her kan også mindre forestillinger og arrangementer finne sted.

Dette har skjedd på Kulturkirken JAKOB

Fredag 11. oktober 2013

19.00

Bønn - lengsel etter ro, Kulturkirken JAKOB

Til religiøse folketoner, spilt av Andreas Bjørkås og Stein Magne Eggen, utforsker koreograf Sigmund Hegstad bønn som uttrykk for lengsel etter mening… Les hele (via Folkemusikk- og dans i Noreg)

Torsdag 10. oktober 2013

19.00

Bønn - lengsel etter ro, Kulturkirken JAKOB

Til religiøse folketoner, spilt av Andreas Bjørkås og Stein Magne Eggen, utforsker koreograf Sigmund Hegstad bønn som uttrykk for lengsel etter mening… Les hele (via Folkemusikk- og dans i Noreg)
Person_gray

Tirsdag 23. april 2013

19.00

GLIMT FRA BODØ” - Halvdan Sivertsen & Engegårdskvartetten, Kulturkirken JAKOB

Engegårdkvartetten og Halvdan Sivertsen i en og samme konsert i Oslo? Det er ingen tvil om hvor du skal være Tirsdag 23 April på kvelden. GLIMT FRA B… Les hele (via Nordlending i Oslo)

Lørdag 22. september 2012

17.00

Perler fra Operaen, Kulturkirken JAKOB

Lillestrøm Musikkorps og Skala Operakor inviterer til et spennende operakonsert! Publikum vil få oppleve et godt og variert program bestående av kjent… Les hele (via Cal)
Person_gray

Fredag 27. januar 2012

20.00

Helgener, Sigarer og Lidenskap, Kulturkirken JAKOB

en nyskapende konsert for klaver, mezzosopran og fortelling Den 27. januar er det urpremiere på konsertforestillingen “Helgener, Sigarer og Lidenskap”… Les hele

Lommeprogram

Skriv ut lommeprogram

Last ned lommeprogram for kommende

Kart